Haber

Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi Tamamlandı

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde 700 bin dolarlık bağışla, Nisan ayında temeli atılan Gastronomi Akademisi tamamlandı. Türkiye’de gastronomi eğitimi alanında bir birinci olan ve son teknoloji ile donatılan Akademinin açılış merasimi, Aralık ayında yapılacak.

Akademi inşaatı, Amerika’da yaşayan Türk İş insanı Feyza Altındağ Shipley ve eşi Richard Shipley öncülüğünde Shipley Eğitim Vakfı tarafından ve ABD’de bulunan değerli bir sivil toplum kuruluşu olan Bridge to Turkey Funds paydaşlığı ile Üniversiteye yapılan 700 bin dolarlık bağışla, kısa müddette tamamlandı. Çeşme Ziraî Kalkınma Kooperatifinin de proje ortağı olarak yer aldığı Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi, Kooperatif-Üniversite iştiraki ile de Türkiye’de birinci olan bir model sunacak. 750 metrekarelik alana kurulan akademide; ana derslik, kooperatif mutfağı, stüdyo mutfağı, zeytin sürece ve sıkım atölyesi, ekmek üretim atölyesi, peynir ve maya atölyesi, fuaye ve sunum alanı, iki adet sunum terası, gastronomi kütüphanesi ve toplantı odası yer aldı.

“Proje ve yatırımlarımıza devam edeceğiz”

Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi kuruluşu için büyük bir heyecan yaşadıklarını tabir eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, tam akredite bir Araştırma Üniversitesi olmayı başaran ve öğrenci odaklılıkta önder olan Ege Üniversitesinin, Gastronomi Akademisi örneğinde olduğu üzere, turizm alanında “Lider Ülke Türkiye” gayesini destekleyen proje ve yatırımlara devam edeceğini kaydetti. Açılışı, Aralık ayı içinde yapılacak Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi, Mayıs ayında gerçekleşecek milletlerarası açılış ile GastroFest aktifliği de gerçekleştirecek.

“Ülkemiz gastronomi eğitiminde bir çığır açıyoruz”

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Gastronomi Akademisi ile Türkiye’de gastronomi eğitiminde bir çığır açacaklarını ve Ege Üniversitesi modelini kurduklarını söz etti. Akademinin her basamağında en üst teknolojik donanımı kullandıklarını kaydeden Prof. Dr. Gültekin, akademi bünyesi içinde bulunan üç başka mutfak ve 3 atölye ile gastronomi eğitiminde dönüşümü yakalayacaklarını ve hem Çeşme hem de İzmir’i gastronomi turizminin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort